SASTOJCI:
- 180 ml jogurta
- 2 vanilin šećera
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 200 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 čep ruma ili rakije
- 1 kašičica cimeta
- 1 l ulja
PRIPREMA
Dodajte jaje, jogurt i vanil šećer, jaje, malo soli, prašak za pecivo, rum, cimet i sve zajedno umitite miskerom.
Zatim u lonac naspite ulje ali neka lonac bude uži jer im treba više ulja da bi mogle plutati. Zagrejte ulje dovoljno jako i tada možete početi da ih ubacujete.
Potom smanjujte temeraturu, da ne bi potamnile, već da dobiju lepu zlatnu boju. Kašikom uzmite malo smene i pomoću druge kašike lagano spuštajte u ulje.
Nemojte da ih ređate jednu do druge, jer im je potrebno prostora da bi se sa svih strana lepo upržile. Ako se slučajno ne okreću, slobodno ih vi okrenite kašikom. Po želji za kraj ih pospite šećerom u prahu ili toplom čokoladom.
Prijatno!
BONUS VIDEO