Iako je nastala, složićemo se jako davno, i dalje je najpopularnija obrok-salata na svetu i teško da će je neka druga salata skinuti sa trona.
Cezar salata ima više varijacija, a ovo je sigurno jedna od najukusnijih
Sastojci:
- 130 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 3 kriške prepečenog hleba
- jedna glavica ajsberg salate
- kapar
- sok od pola limuna
- majonez
- maslinovo ulje
- biber
- so
- senf
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice, pa je propržite na maslinovom ulju. Potom izvadite, pa propžite slaninu i dvopek isečen na kockice.
U jednoj dubokoj činiji pomešajte ajsberg salatu isečenu na trake s piletinom, slaninom , dvopekom i dodajte kapar.
Na kraju u odvojenoj posudi pomešajte majonez, sok od pola limuina, malo parmezana, so, biber, kašičicu senfa i sitno iseckan beli luk (gotovo kao da bude kao pire).
Sve pospite rendanim parmezanom.
PRIJATNO!