Iako je nastala, složićemo se jako davno, i dalje je najpopularnija obrok-salata na svetu i teško da će je neka druga salata skinuti sa trona.
Cezar salata ima više varijacija, a ovo je sigurno jedna od najukusnijih
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 130 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 3 kriške prepečenog hleba
- jedna glavica ajsberg salate
- kapar
- sok od pola limuna
- majonez
- maslinovo ulje
- biber
- so
- senf
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice, pa je propržite na maslinovom ulju. Potom izvadite, pa propžite slaninu i dvopek isečen na kockice.
U jednoj dubokoj činiji pomešajte ajsberg salatu isečenu na trake s piletinom, slaninom , dvopekom i dodajte kapar.
Na kraju u odvojenoj posudi pomešajte majonez, sok od pola limuina, malo parmezana, so, biber, kašičicu senfa i sitno iseckan beli luk (gotovo kao da bude kao pire).
Sve pospite rendanim parmezanom.
PRIJATNO!