TRI LEĆE RECEPT: Osetite ukus MEKSIKA, preukusni desert sa prelivom od KARAMELE ostavlja svakog bez daha

Kristijana Ćaćić Vesti 10.07.2022 16:15 0

Tri leće je desert za svaku priliku, lagan je i osvežavajući

TRI LEĆE RECEPT: Osetite ukus MEKSIKA, preukusni desert sa prelivom od KARAMELE ostavlja svakog bez daha

Shutterstock

Sastojci

Za koru 

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g oštrog brašna
  • 50 g griza
  • 1 vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo

Za preliv

  • 4 dl slatke pavlake
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 7 dl mleka

Za glazuru

  • 700 g preliva od karamele

Priprema

TRI LEĆE RECEPT: Osetite ukus MEKSIKA, preukusni desert sa prelivom od KARAMELE ostavlja svakog bez daha

Shutterstock

 

Kora

Umutiti belance u čvrst sneg, postupno dodavati šećer. Umutiti žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke, sipati u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta.

Pečenu koru malo ohladiti, izvaditi iz pleha, ukloniti papir te obe strane izbosti viljuškom. Na dno pleha uliti slatku pavlaku te vratiti koru (gornja strana pečenog biskvita sad je u pavlaci) i malo je pritisnuti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Pomešati kondenzovano mleko i obično mleko te preliti koru. Ostaviti oko 45 minuta.

Zatim koru premazati karamelom i ostaviti u frižideru preko noći.

Kolač seći na kocke i ukrasiti mlevenim pistaćima.

Prijatno!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)