Američke palačinke popularne su nekoliko godina unazad kod nas. Deca ih vole, lako se prave, a mogu da se kombinuju i sa slatkim, kao i sa slanim dodacima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Potrebno je:
2 čaše (od 2 dl) mleka
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
1/2 čaše šećera
2,5 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 veća jajeta
Priprema:
- Odvojeno umutiti belance sa šećerom u čvrstu smesu, zatim dodati žumance, onda sve tečne sastojke, pa mutiti jos malo mikserom, onda dodati brašno, prašak za pecivo, so, i mutiti još malo mikserom na najsporijoj brzini, da smesa nema grudvice.
- Tiganj mora da bude vreo, čim stavite prvu palačinku smanjite temperaturu na polovinu. Palačinku okrenuti kad počnu da izlaze balončići.
- Za početnike je bolje da peku po jednu palačinku, a ko je malo spretniji, može i po tri od jednom.
