Ovako ćete smanjiti MESEČNE troškove: Uz ovih nekoliko saveta uštedite i do POLA PLATE, vrlo je jednostavno

Vesti 01.02.2022 10:10 0

Često vam nedostaje novca iako redovno dobijate naknadu za vaš rad na poslu. Ukoliko imate ovakve problem pomoću ovih pet načina nučite kako smanjiti mesečne troškove

Ovako ćete smanjiti MESEČNE troškove: Uz ovih nekoliko saveta uštedite i do POLA PLATE, vrlo je jednostavno

Alo

 

Jednom kada naučite kako raspolagati stečenim novcem te gde i kako možete uštedeti, život će vam odjednom postati puno lakši te ćete konačno moći priuštiti sve ono što ranije niste.

Isključiti električne uređaje kada nisu u upotrebi

Izbjegavajte rad električnih uređaja u ''stand by'' načinu rada kad god je to moguće. Isključi TV prilikom dužih odlazaka iz kuće. ''Stand by'' način rada kod raznih kućanskih uređaja, a posebno TV, troši i do 6 odsto električne energije u domaćinstvu. Takođe, isključujte svetlo u prostorijama u kojima se niko ne nalazi.

Ne bacajte hranu

Veliki deo novca većina ljudi potroši na hranu, zato je važno ne kupovati namirnice koje nećete jesti. Takođe, ako smatrate da bacate previše hrane nakon obroka, predlažemo vam da pomno isplanirate jelovnik za sedmicu. Tako ćete tačno znati šta od namirnica kupiti. Takođe, možete kuvati veće količine hrane, pa višak zamrznuti i iskoristiti za dane kad ne stižete kuvati. Na taj način postoji manja verojatnost da ćete u nedostatku vremena naručiti dostavu ili otići u restoran, što je takođe velika ušteda.

Kupovati na akcijama

Bez obzira da li je reč o odeći, obući, kućnim aparatima, sredstvima za čišćenje, komadima nameštaja ili čak hrani, uvek je pametno kupovati na sniženjima. Minimalno dva puta godišnje trgovine su po zakonu dužne imati velika sezonska sniženja, a tu su i super prilike poput "black fridaya" te raznčih semičnih i mesečnih akcija na kojima se zaista može uštedeti.

Prati svoje mesečne troškove

Zapišite stalne mesečne troškove kako bi znali koliko novca morate na početku meseca odvojiti, a s kojim iznosom uistinu raspolažete. Zapisujte koliko ste potrošili u trgovini, koliko ste novaca taj mesec izdvojili na novu odeću, a koliko na ručkove u restoranima. Na taj način ćete lako uočiti na šta najviše odlazi vaš novac i šta možete promeniti da ga zadržte u svom novčaniku.

 

Komentari (0)
Loading