Sastojci
- voda 600 ml
- So 2 kašičice
- šećer 1 kašika
- kvasac 1 kocka
- ulje 100 ml
- prašak za pecivo 1 kesica
Umutiti testo od gore navedenih sastojaka, pa pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se. Meni je otišlo malo više od kilogram brašna.
Naraslo testo podeliti na dva dela, pa svaki malo premesiti i ostaviti još desetak minuta da odstoji. Zatim, svaki deo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika, pa premazati polovinom fila. Premazano testo uviti u rolat, sa šire strane i iseći na delove širine 2-3 prsta. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa. Isečene rolnice poređati u pleh, obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti oko pola sata, da narastu. Pre pečenja premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili nekim drugim semenkama i peći na 220*C oko 20 minuta. Ispečene rolnice pokriti krpom i ostaviti u plehu desetak minuta. Poslužiti tople.
Sir izgnježditi viljuškom i izmešati sa omekšalim puterom. Ukoliko sir nije slan, dosoliti malo fil. U slučaju da je sir tvrd, dodati malo pavlake da bi se dobila lepa tekstura fila, koji može da se razmazuje preko testa.
vveki
19.11.2022 07:55A koliko brasba?