Neće biti običan, nego ukus da padnete sa stolice: Ovo su 3 sastojka koja u podvarak dodaju iskusne domaćice, raspametićete se

Nedeljko Tišanović Vesti 15.09.2025 21:34 0

Daje mu neverovatan ukus i miris...

podvarak

Shutterstock

Podvarak od kiselog kupusa jedno je od omiljenih zimskih jela, a iako postoji bezbroj recepata, domaćice tvrde da tri posebna sastojka prave razliku i čine da ukus bude nezaboravan.

Prvi tajni dodatak je senf – već jedna kašičica dovoljna je da podvarku da potpuno novu dimenziju ukusa, pod uslovom da je kvalitetan i da se ne pretera s količinom.

Drugi sastojak je belo vino ili bujon, koje se dodaje pre pečenja; kupus ih savršeno upija i jelu daje bogat, zaokružen šmek.

Treći trik je namenjen onima koji vole malo ljutkastu hranu – tucana paprika ili sveža ljuta papričica koje se ubacuju pred sam kraj pripreme.

Upravo ova kombinacija daje podvarku miris i ukus kakav ne može da se dobije klasičnim receptom i pretvara ga u specijalitet koji svi pamte.


Bonus video: 

@najzena.rs NORT VEST POD LUPOM JAVNOSTI: DA LI JE PREVIŠE? #najzena #zena #fyf #fyp #northwest ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading