Ovako se dobija najhrskaviji pomfrit: Samo ga prelijte ovim (nije ulje), ne menja ukus i ludački je dobar

Nedeljko Tišanović Vesti 18.08.2025 21:26 0

Pomfrit je jedno od onih jela koje gotovo svi obožavaju.

pomfrit

Shutterstock

Bez obzira na to da li se služi uz roštilj, meso, ribu ili jednostavno uz kečap i majonez, teško je odoleti njegovom ukusu. Međutim, pravi izazov nastaje kada pokušamo da ga spremimo kod kuće – retko kada ispadne onako hrskav i zlatne boje kao u restoranima.

Ipak, postoji trik koji rešava ovaj problem, a ono što je posebno zanimljivo jeste da za njega nije potrebna nikakva posebna namirnica, već piće koje gotovo svi imamo u frižideru. Reč je o – gaziranom providnom slatkom soku! Da, gazirani sok sa mehurićima može da napravi čudo i da običan krompir pretvori u pomfrit koji će svi želeti da probaju.

Kako funkcioniše ovaj trik?


Kiselost i mehurići iz sprajta prodiru u krompir, omekšavaju ga i pripremaju za prženje. Na taj način on spolja dobija savršeno hrskavu koricu, dok iznutra ostaje mekan i sočan. Sve što je potrebno jeste da krompir, isečen na trake, na kratko potopite u sprajt. Dovoljno je da odstoji minut ili dva, pa da ga zatim izvadite i dobro obrišete ubrusom kako ne bi ostalo viška tečnosti. Nakon toga, ide pravo u vrelo ulje.
Rezultat?


Pomfrit kakav niste do sada probali – zlatan, hrskav i sa posebnim ukusom koji ga čini drugačijim od klasičnog. Uz to, možete ga služiti na sve načine: kao prilog mesu ili ribi, u kombinaciji sa salatom, ili jednostavno samostalno, uz neki omiljeni sos.

Bonus video: 

@najzena.rs Ovo cveće svi imaju, a privlači bedu i bolesti #najzena #zena #viral #fyp #fyf ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading