Sastojci
- 1/2 kg pilećeg filea
- 1 glavica zelene salate puterice
- 1 glavica zelene salate kristalke
- 3 kriške starog hleba
- 1 kom paprika crvena sveža (mesnate)
- 1 kom paprika žuta sveža (mesnate)
- 1 limenka Kukuruza šećerca Podravka
- 1 limenka graška
- 0,2 dcl pavlake za kuvanje
- malo soli
- malo bibera
- malo vegete
- malo senfa
1. Pileći file oprati pa isjeći na kockice 3x3cm.
2. Piletinu prepržiti u tiganju ili na roštilju.
3. Hleb iseći na kockice 3x3cm, pa ispeći u rerni ili na roštilju. Kad se piletina ispeče na tom tiganju istresti pavlaku za kuvanje, dodati so, biber, vegetu i senf.
4. Pustiti da se malo zgusne umak za salatu.
5. Salate oprati i iskidati listove na sitnije trakice 2x0,5cm ili otprilike na rezance.
6. Grašak i kukuruz procediti.
7. U činiju u kojoj će se servirati prvo staviti određenu količinu salate, zatim piletine, pa onda kukurz, grašak, paprike isečene na sitne kockice, i prepečeni hleb, pa zatim opet red salate.
Posluženje:
Preko salate preliti zgusnutim umakom.