Evo kod kog koraka svi pogreše: Kako skuvati testeninu, a da se ni malo ne lepi?

Nedeljko Tišanović Vesti 07.08.2025 10:57 0

Ovo muči sve...

kuvanje testenine

Shutterstock

Ako želite da vaša testenina bude savršena – da se ne lepi i da je punog ukusa – važno je da primenite nekoliko jednostavnih trikova.

Pre svega, koristite dovoljno veliku šerpu i ubacite testeninu tek kada voda provri. Obavezno je posolite na vreme, jer će u suprotnom jelo biti bezukusno.

Tokom kuvanja, često mešajte testeninu, posebno u prvih nekoliko minuta kada se najlakše lepi. Sos bi trebalo da bude spreman u isto vreme kad i testenina – jer ako je ostavite da stoji, počeće da se suši i lepi.

Ukoliko kasnite sa pripremom sosa, testeninu nemojte skroz procediti. Ostavite malo vode, vratite je u lonac i poklopite – tako će ostati sočna dok čeka umak.

Ovi mali saveti pomoći će vam da vaša pasta uvek bude ukusna i savršeno kuvana.

Bonus video: 

@najzena.rs Šaka otkriva vaš karakter! Način na koji je stiskate govori više nego što mislite #zena #najzena #fyp #fypシ゚ #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading