Vrsni mađarski kuvari ovako pripremaju punjene paprike: Sočne, ukusne, mekane, u Srbiji ih niko ovako ne pravi?

Nedeljko Tišanović Vesti 04.08.2025 08:59 0

Prste da poližete!

mađarske punjene paprike

Shutterstock

Mađari imaju poseban način pripreme punjenih paprika, a ključna razlika je u tome što ne dodaju vodu, već ih kuvaju u temeljcu ili supi od mesa i povrća.

Osim toga, u sos se dodaje pržena slanina, što jelima daje bogatiju aromu.

Za dodatni ukus, može se dodati i ljuta papričica, a mađarski kuvari preporučuju i da se deo slanine pomeša s nadevom od mesa i pirinča.

Kao poseban trik, savetuje se i dodavanje kašičice ulja ili namaza s aromom belog luka u nadev.

Ovim malim izmenama, punjene paprike dobijaju dublji i bogatiji ukus, a rezultat je jelo kojem je teško odoleti.




Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading