Najnoviji kuhinjski trend koji se masovno širi internetom jest stavljanje leda u tanjir s hranom pre nego što se sve stavi u mikrovalnu pećnicu na podgrevanje, a mnogi su se pitali čemu služi.
Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgreva riža – stavi se na nju kocka leda, a zatim jedan papirnati ubrus.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kako prenosi The Sun, kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrevaju rižu i daju joj ukus i teksturu kao da je tek skuvana.
Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro Tiktokerika Emily Mariko još u semptembru prošle godine, a do danas su ga isprobali mnogi korisnici u raznim jelima. Ipak, kako tvrde, najbolje deluje na rižu i slične namirnice poput bulgura, ječma, kvinoje...