Ovakav doručak vam ništa neće dobro doneti: Evo kojih 5 namirnica momentalno treba izbaciti iz jelovnika

Vesti 28.06.2025 09:02 0

Male promene u jutarnjim navikama mogu napraviti veliku razliku za ceo dan

doručak

Shutterstock

Ako se često osećate usporeno i gladno već sredinom jutra, možda je vreme da preispitate svoj doručak.

Male promene u jutarnjim navikama mogu napraviti veliku razliku za ceo dan.

Slatke žitarice

Popularne "fit" žitarice često sadrže više šećera nego što mislite. Iako ih reklame predstavljaju kao zdrav izbor, zapravo izazivaju nagli skok i pad šećera u krvi, što znači da ćete već oko 10 časova tražiti još nešto da pojedete.

Beli hleb i tost

Beli hleb nema vlakna ni proteine, samo prazne kalorije. Kada uz to dodate džem, margarin ili krem, dobili ste energetski rolerkoster i kratkotrajnu sitost.

hleb

Shutterstock

 

 

Voćni jogurt

Deluje zdravo, ali većina voćnih jogurta sadrži dodate šećere i arome. Nedostatak proteina i vlakana čini da se osećate gladno ubrzo nakon doručka, dok šećer dodatno usporava telo.

Kupovni voćni sokovi

Čak i ako piše "100 odsto prirodno", u voćnim sokovima gotovo da nema vlakana, samo šećer. Bez proteina i zdravih masti, sok daje kratkotrajan osećaj sitosti i pad energije nakon sat vremena.

sokovi

Shutterstock

 

 

Peciva iz pekare

Kiflice, kroasani i slične poslastice su kombinacija belog brašna i masti brzo se vare i ostavljaju vas umornim i bez energije.

Za doručak koji vas neće usporiti, kombinujte kompleksne ugljene hidrate (kao što su ovsene pahuljice ili integralni hleb) sa izvorom proteina (poput jaja, grčkog jogurta ili mladog sira) i dodajte malo zdravih masti (kašičica putera od badema ili nekoliko oraha).

Uz to, ubacite i nešto sveže, par kriški voća ili šaka povrća. Ova kombinacija održava stabilan nivo šećera u krvi i energiju bez padova do ručka, piše Informer.

Bonus video:

 

@najzena.rs Kako zaustaviti znojenje - Dva napitka koja stvarno pomažu #najzena #zena #žene #saveti #znojenje #viralvideos ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading