Mnogi kupuju više paradajza nego što im je potrebno jer mu je teško odoleti, ali često se dogodi da brzo počne da truli.
Da bi paradajz duže ostao svež i ukusan, postoji jednostavan trik — treba ga odložiti "sa stabljikom nadole". Na taj način se smanjuje dotok vazduha u deo ploda koji je najosetljiviji na kvarenje, pa paradajz duže ostaje čvrst i sladak.
Ako ga čuvate na sobnoj temperaturi, ovo pravilo takođe važi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Alternativno, možete preko peteljke zalepiti malo selotejpa i time dodatno zaštititi plod od bakterija i buđi. A ukoliko paradajz držite u frižideru, izvadite ga bar sat vremena pre jela da bi vratio pun ukus.
Bonus video: