Pred nama su božićni praznici i standardno posna trpeza. Mnoge domaćice su već nabavile ribu. Ako ste ove godine
Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, pa već imate spreman recept za dane koji su pred nama, jedan trik će vam pomoći da ona bude još hrskavija, jednako ukusna, ali da ne upije ni kap ulja.
U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, pa će ona biti izuzetno hrskava.
Dodatni trik koji će vam obezbediti savršenu hrskaviost krije se u vrsti brašna. Umesto da koristite belo brašno, koristite kukuruzno, a za dodatnu hrskavost pomešajte i malo palente i rezultat će vas oduševiti. Sve sastojke pomešajte sa alevom paprikom i suvim začinom, dodajte malo belog luka u pravu, a ako volite egzotične ukuse slatki kari će se savršeno uklopiti.
Nakon prženja ribu postavite ribu na ubrus. Veoma je važno da ne pokrivate ribu, sa idejom da sačuvate toplotu jer će tako samo omekšati i izgubiti hrskavu strukturu.
PRIJATNO!