Neće biti kao guma i žilavo, nego mekano kao duša: Ako ovako izdinstate meso, svi će vas pohvaliti i moliti da im date recept

Nedeljko Tišanović Vesti 26.05.2025 20:26 0

Mnogi greše kada dinstaju meso, pa ono često ispadne suvo i žilavo.

dinstanje mesa

Shutterstock/XIE WENHUI

Mnogi greše kada dinstaju meso, pa ono često ispadne suvo i žilavo. Ključ za sočno i mekano dinstano meso je da znate par važnih trikova.

Za dinstanje su najbolji komadi poput telećih rebara ili svinjske plećke, jer su prirodno žilaviji. Idealno je da meso pripremate u šerpi s debelim dnom, jer se toplota ravnomerno raspoređuje i smanjuje rizik od zagorevanja.

Prvo, meso treba kratko pržiti na visokoj temperaturi — time "zatvarate" sokove u njemu. Tek nakon toga dodajte malo vode, ali pazite da ne preterate, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u klasično kuvanje.

Proces dinstanja treba da traje dugo, na tihoj vatri, s poklopcem na šerpi. Para koja se stvara kondenzuje se na poklopcu i vraća u meso, čineći ga mekšim i punim mirisa.

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading