Domaćice se trude da za Uskrs ofarbaju što lepša jaja, da budu različitih boja i šara. Jedna od popularnih boja je zlatna, za koju se veruje da će doneti porodici blagostanje. Ovu boju ćete postići na prirodan način. Potreban vam je samo jedan začin koji će dati atraktivnu zlatnu nijansu uskršnjim jajima.
Šta vam je potrebno?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
20 grama kurkume
800 ml tople vode
1 kašika alkoholnog sirćeta
1 kašičica soli

Shutterstock/Kiian Oksana
Kako ofarbati jaja
Jaja prelijte vodom i dodajte kašičicu soli. Kada voda prokuva, kuvajte još 7-8 minuta na tihoj vatri. Malo jaja pohladite pa stavite u posudu s hladnom vodom. Pomešajte ostale sastojke, pa u dobijenu mešavinu potopite jaja. Ostavite da odstoje 90 minuta, a ako želite jaču nijansu, može i duže. Povremeno promešajte.
Možda vas zanima…
