Samo su ovakva jaja najukusnija: Mnogi zaboravljaju na ovu namirnicu, a vrsne kuvarice je obavezno dodaju

Tatjana Badarević Vesti 26.03.2025 12:03 0

Uz jedan trik obična pržena jaja mogu dobiti potpuno novi ukus i postati prava delicija, koja će obogatiti svaki obrok.

jaja

Shutterstock

Jaja su jednostavan i hranljiv obrok koji se brzo priprema, a pržena su gotova za samo nekoliko minuta. No, kuvari tvrde da postoji jedan trik koji može obična jaja učiniti puno ukusnijima.

Jaja na tostu odličan su izbor za doručak, međuobrok, ručak ili večeru. Brzo se pripremaju, bogata su hranljivim materijama i odlično se slažu sa sočnim paradajzom, svežim spanaćem i avokadom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

No, ako često jedete ovakav obrok, može vam dosaditi, naglašava kuvarica Ema Laperk koja je objasnila da se u tiganj trebaju dodati dva sastojka – začinsko bilje i maslinovo ulje – a zatim se na njih stavlja jaje, piše Express.

Recept za jaja na maslinovom ulju s biljem

Prema originalnom receptu, žalfija je odličan dodatak prženim jajima, a Ema savetuje:

jaja

Shutterstock

 

 

"Možete koristiti naseckani vlašac, usitnjenu mentu ili kopar, listiće žalfije, origana ili timijana pa čak i seckani mladi luk."

Osnova ovog ukusnog jela s aromatičnim začinskim biljem je jednostavna – sve se prži zajedno kako bi se ukusi upili u žumance i belance.

  • Zagrejte manji tiganj na jakoj vatri
  • Dodajte maslinovo ulje: najbolje je koristiti visokokvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje jer ima brojne zdravstvene prednosti
  • Kada ulje postane vruće, dodajte začinsko bilje
  • Smanjite vatru na srednje jaku kako se bilje ne bi zapalilo i pržite ga nekoliko sekundi dok ne postane hrskavo
  • Razbijte jaje i nežno ga položite na začinsko bilje
  • Ako se deo začinskog bilja odvoji od jajeta, možete ga kašikom vratiti na mesto
  • Nastavite pržiti jaje i povremeno ga prelivajte vrućim maslinovim uljem kako bi belance postalo čvrsto, a žumance ostalo mekano
  • Lagano ih preokrenite pomoću lopatice
  • Na kraju pospite prstohvatom krupne soli i poslužite odmah

Video:

 

3 namirnice koje ubrzavaju starenje, izazivaju i ekceme i akne #najzena #zena #najzenasrbije #akne #fyp #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)