Ako mislite da ste već probali svaki mogući čizkejk, vreme je da se upoznate s njegovom novom, inovativnom verzijom – "obrnuti čizkejk".
Ova moderna poslastica osvaja ljubitelje slatkiša širom sveta jer zadržava sve što volimo kod klasičnog čizkejka – kremastu teksturu, bogat ukus i neodoljivu hrskavost keksa – ali na potpuno drugačiji način. Umesto da keks bude podloga, on sada obavija kremasti fil, stvarajući efektnu "školjku" koja donosi novu dimenziju ovom omiljenom desertu. Savršen spoj ukusa i tekstura čini ga pravim hitom koji morate probati!
Ovo je nova varijacija klasičnog čizkejka, u kojoj keks nije podloga već omotač deserta, stvarajući vizuelno zanimljiv i ukusan kolač.
Za pripremu, mleveni keks se pomeša s rastopljenim maslacem, kakaom i šećerom u prahu, zatim se oblikuje u kalupu tako da formira "posudu" i hladi u frižideru.
Krem se pravi od krem sira, pavlake za šlag, šećera u prahu, vanile i želatina, koji se dodaje kako bi smesa bila čvrsta. Kao punjenje može se koristiti jagoda (kuvana sa šećerom i gustinom) ili čokolada (otopljena s pavlakom).
U kalup se sipa sloj krema, zatim punjenje, pa ostatak krema.
Nakon hlađenja od najmanje šest sati, desert se pažljivo vadi iz kalupa, prevrće na tanjir i dekoriše po želji.
Bonus video:
Možda vas zanima…
