Ma šta je bre sada ovo, ljudi odlepili zbog ovog slatkiša: Šta je "Obrnuti čizkejk" koji je zaludeo sve, poslastičari u poslu do guše, potražnja ogormna

Nedeljko Tišanović Vesti 19.03.2025 12:56 0

Jeste li ga vi probali?

posni čizkejk

Shutterstock

Ako mislite da ste već probali svaki mogući čizkejk, vreme je da se upoznate s njegovom novom, inovativnom verzijom – "obrnuti čizkejk".

Ova moderna poslastica osvaja ljubitelje slatkiša širom sveta jer zadržava sve što volimo kod klasičnog čizkejka – kremastu teksturu, bogat ukus i neodoljivu hrskavost keksa – ali na potpuno drugačiji način. Umesto da keks bude podloga, on sada obavija kremasti fil, stvarajući efektnu "školjku" koja donosi novu dimenziju ovom omiljenom desertu. Savršen spoj ukusa i tekstura čini ga pravim hitom koji morate probati!

Ovo je nova varijacija klasičnog čizkejka, u kojoj keks nije podloga već omotač deserta, stvarajući vizuelno zanimljiv i ukusan kolač.


Za pripremu, mleveni keks se pomeša s rastopljenim maslacem, kakaom i šećerom u prahu, zatim se oblikuje u kalupu tako da formira "posudu" i hladi u frižideru.

Krem se pravi od krem sira, pavlake za šlag, šećera u prahu, vanile i želatina, koji se dodaje kako bi smesa bila čvrsta. Kao punjenje može se koristiti jagoda (kuvana sa šećerom i gustinom) ili čokolada (otopljena s pavlakom).

U kalup se sipa sloj krema, zatim punjenje, pa ostatak krema.

Nakon hlađenja od najmanje šest sati, desert se pažljivo vadi iz kalupa, prevrće na tanjir i dekoriše po želji.

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading