Ako mislite da ste već probali svaki mogući čizkejk, vreme je da se upoznate s njegovom novom, inovativnom verzijom – "obrnuti čizkejk".
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ova moderna poslastica osvaja ljubitelje slatkiša širom sveta jer zadržava sve što volimo kod klasičnog čizkejka – kremastu teksturu, bogat ukus i neodoljivu hrskavost keksa – ali na potpuno drugačiji način. Umesto da keks bude podloga, on sada obavija kremasti fil, stvarajući efektnu "školjku" koja donosi novu dimenziju ovom omiljenom desertu. Savršen spoj ukusa i tekstura čini ga pravim hitom koji morate probati!
Ovo je nova varijacija klasičnog čizkejka, u kojoj keks nije podloga već omotač deserta, stvarajući vizuelno zanimljiv i ukusan kolač.
Za pripremu, mleveni keks se pomeša s rastopljenim maslacem, kakaom i šećerom u prahu, zatim se oblikuje u kalupu tako da formira "posudu" i hladi u frižideru.
Krem se pravi od krem sira, pavlake za šlag, šećera u prahu, vanile i želatina, koji se dodaje kako bi smesa bila čvrsta. Kao punjenje može se koristiti jagoda (kuvana sa šećerom i gustinom) ili čokolada (otopljena s pavlakom).
U kalup se sipa sloj krema, zatim punjenje, pa ostatak krema.
Nakon hlađenja od najmanje šest sati, desert se pažljivo vadi iz kalupa, prevrće na tanjir i dekoriše po želji.
Bonus video: