Recept za čizkejk se pojavio još u staroj Grčkoj, a služio se u posebnim prilikama, obično kao svadbena torta. Grci su ga pravili tako što sir dobro izmešaju, pa procede, a onda pomešaju sa medom i brašnom i ispeku.
Veruje se da se služio i na prvim antičkim Olimpijskim igrama održanim 776. godine pre nove ere u Olimpiji u Grčkoj. Prvi recept za ovu tortu od sira zapisao grčki retoričar i pesnik Atenej oko 230. godine. Kasnije su recept preuzeli i modifikovali Rimljani, a danas postoji milion načina na koje možete da spremite ovu ukusnu poslasticu. Može da se pravi i sirov čizekejk, ali i pečen, kao što je ovaj španski i to samo od četiri sastojka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Sastojci:
Šest jaja
šest kašika šećera
300 g krem sira
400 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja i šećer penasto, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Zatim sipajte slatku pavlaku i dobro promešajte. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pecite na 200°C oko 25 minuta.
BONUS VIDEO