Neće se stvrdnuti ni posle 5 dana? Evo kako da testo ostane mekano i sočno duže vreme

Nedeljko Tišanović Vesti 06.03.2025 16:21 0

Ispobajte i javite nam utiske!

testo

Shutterstock

Da bi testo ostalo mekano i sveže nekoliko dana, pekari koriste jednostavan trik – u brašno dodaju kukuruzni skrob (gustin) i griz.

Na svaki kilogram brašna ide puna kašika skroba i ravna kašičica griza.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Skrob čini testo lakšim i prozračnijim, dok griz pomaže da se ukloni višak vlage, sprečavajući da se pecivo brzo stvrdne.

Ova metoda je proverena i funkcioniše za sve vrste testa sa kvascem, poput kiflica, pereca i štapića.

Bonus video:

BIL KLINTON I MONIKA LEVINSKI Tajni razgovori, mrlje na haljini i šokantno priznanje! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #bilclinton #monicalewinsky ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)