Čak i ako marinirate bude suvo i tvrdo: Evo koji sastojak treba da dodate da bi meso bilo mekano, ali na jednu stvar obavezno obratite pažnju

Nedeljko Tišanović Vesti 02.03.2025 19:01 0

obratite pažnju na to koliko dugo meso držite u marinadi...

Shutterstock/Sasun Malyan

Shutterstock/Sasun Malyan

Prilikom pripreme mesa, ponekad se suočavamo sa izazovima poput suvog i tvrdog mesa, čak i uz pažljivo planiranje i mariniranje. Međutim, postoji rešenje – kivi.

Ovaj plod može učiniti meso izuzetno mekanim.

Samo nekoliko kriški kivija stavljenih na meso pre pečenja može značajno poboljšati njegovu teksturu, čineći ga sočnim i nežnim.

Kivi sadrži enzime koji razgrađuju vezivno tkivo u mesu, što doprinosi njegovoj mekoći. Ako marinirate meso, dodajte kivi sat ili dva pre pripreme, ali pazite da ga ne ostavite predugo, jer prekomerna izloženost može učiniti meso previše mekim.

Slično kiviju, ananas takođe sadrži enzime koji takođe omekšavaju meso.

Bonus video: 

Naručila torbicu sa Temu-a, a kad je otvorila paket, pozelenela je od muke #najzena #zena #moda #temu #viral_video #viralvideos #foruyou #forupage #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)