Kako da iskoristite i poslednju mrvu namirnica iz tegli: Jedna mama podelila trikove koji ća vas raspametiti, svi se utrkuju koji će prvo da isprobaju

Nedeljko Tišanović Vesti 24.01.2025 09:29 0

Niko ne voli kada ne može da izvadi poslednju kap džema, senfa ili kikiriki putera iz tegle – ali jedna mama je podelila genijalni trik koji može pomoći.

Shutterstock/volodimir bazyuk

Shutterstock/volodimir bazyuk

Svi smo se našli u situaciji gde se mučimo da izvadimo poslednje ostatke naših omiljenih namaza, bilo da je u pitanju džem, senf ili kikiriki puter. Često na kraju odustanemo i bacimo tegle, iako još uvek ima malo ostataka koji su na dnu. Raspakivanje i pranje tegli za deluje kao jedina opcija u tom slučaju, ali malo sačekajte.

Pametna mama, Chantel Mila iz Melburna, Australija, rešila je da ne dozvoli da ostatci njenih omiljenih namaza idu u otpad. Došla je do sjajnih ideja za iskorišćavanje tih poslednjih ostataka, pretvarajući ih u ukusne nove recepture.

Za ljubitelje slanih jela, ona je napravila fantastične prelive za salate i sosove za nudle koristeći preostale tragove senfa i kikiriki putera. Za slatki obrat, pretvorila je preostali džem u kremasti šlag od jagoda savršen za mazivanje na tost ili serviranje uz voće.

Chantel je podelila ove kulinarske trikove na TikToku, gde je postavila video koji je brzo postao hit među ljubiteljima hrane.

Tri trika za vaše skoro prazne tegle sa senfom, kikiriki puterom i džemom. Tako jednostavno i tako ukusno! Koji ćete prvi probati — piše u opisu.

 

Za pripremu pikantnog sosa za salatu, Chantel preporučuje da se u skoro praznu teglu sa senfom dodaju 1/4 šolje maslinovog ulja, balsamiko sirće i 1 kašika javorovog sirupa.

Dobro se promeša, i evo vam kremasti preliv bez bacanja hrane.

Zatim je podelila kako da od preostalog kikiriki putera napravite fantastičan "spicy" sos za nudle – dodajte 2 kašičice slatkog soja sosa, kašiku pirinčanog sirćeta, malo rendanog đumbira, limunov sok, začin od ljute paprike i malo vode i sve to dobro promešajte, piše Miror. 

I kao šlag na tortu, Chantel je pokazala kako da preostali džem od jagoda pretvorite u divan šlag od jagoda dodajući gustu pavlaku i dobro mešajući dok ne dobijete savršen preliv za deserte. Ovo takođe radi i sa drugim vrstama džemova!

Njeni online pratilaci oduševljeni su ovim praktičnim savetima, a komentari su bili puni pohvala, uključujući izjavu jednog obožavaoca: "Uverena sam da znaš sve", kao i jednostavan komentar "Mmmmmm".



Bonus video:

 


 

 

Komentari (0)
Loading