Napunite staklenu teglu PIRINČEM i dodajte ovaj SASTOJAK: Zaboravite na HEMIJSKE osveživače u ovaj prirodan se svi KUNU

Milica Ognjenović Vesti 11.05.2022 09:46 0

Staklenu teglu sa pirinčem držaćete u svakom ormaru kad čujete razlog

Napunite staklenu teglu PIRINČEM i dodajte ovaj SASTOJAK: Zaboravite na HEMIJSKE osveživače u ovaj prirodan se svi KUNU

Printscreen/Youtube

Prema Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA), vazduh u zatvorenim prostorima je obično 2-5 puta više zagađen od spoljašnjeg. To je zato što zatvoreni prostori, poput kuća i kancelarija, omogućavaju da se zagađivači nakupljaju i koncentrišu.

Osvežite svoj dom na prirodni način! Za pripremu osveživača biće potrebno:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • staklna tegla,
  • pirinač,
  • eterično ulje po izboru

Pirinač će apsorbovati sve mirise eteričnog ulja pa će prostorija u trenu zamirisati.

Ovaj potpuno prirodan miris će ostati u vašem domu i do nekoliko meseci, osim toga je mnogo bolji od kupovnih osveživača koju su prepuni hemikalija koje sadrže i kancerogene supstance koje mogu da utiču na rad hormona. 

Možete da izaberete ulje bilo kog mirisa, ali najdelotvornije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave.

Priprema: 

Teglu napunite pirinčem
Dodajte 10 do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja.
Poklopite, a zatim dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrnima pirinča.
Uklonite poklopac, a teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom.
100 ml sirćeta sipajte u veš mašinu pre svakog pranja: Trik koji štedi novac, skida sve fleke i neprijatne mirise!
Kada se smanji intenzitet mirisa, samo protresite teglu ili dodajte još koju kap ulja.

Osveživač možete da držite u određenim prostorijama ili ga možete staviti u garderober kako bi vam odeća poprimila taj mir.

 

 

Komentari (0)
Loading