Od sada oljuštite beli luk bez muke: Iskusni kuvari ovo stalno rade u restoranima

Tatjana Badarević Vesti 18.01.2025 15:52 0

Poslušajte savete iskusnih kuvara i ljuštenje belog luka više neće biti problem.

beli luk

Shutterstock

Beli luk je osnova velikog broja jela, volimo ga svežeg, pečenog i pretvorenog u pastu, fermentisanog (tzv. crni luk) pa i ukiseljenog. Koristimo ga za aromatiziranje brojnih jela – od pice Napolitane, do raznih stekova, variva, umaka, pečenja… No uvek kad ga koristimo nervira nas ista stvar – vreme (i živci!) koje gubimo guleći ga!

Kako se ova blagotvorna i aromatična biljka u kuvanju koristi već hiljadama godina, pitamo se – kako već nismo naučili efikasno da ljuštimo beli luk? Postoji niz saveta kako najjednostavnije oguliti beli luk – neki funkcionišu bolje, neki lošije.

beli luk

Shutterstock

 

 

Kako profesionalni kuvari ljušte beli luk?

A što ako je sve to gnječenje, protresanje i istiskivanje stvar prošlosti? Naime, iskusni kuvari slažu se da je umesto svega toga puno jednostavnije namočiti beli luk u vodu preko noći, nakon čega će koru biti vrlo lako ukloniti. Drugi pak imaju brže rešenje – beli luk stave u toplu vodu na 30-ak minuta, a rezultat je navodno isti: lako guljenje belog luka bez muke dok korišćenje noževa i drugog kuhinjskog pribora postaju stvar prošlosti!

Bonus video:

 

@najzena.rs SARA JE KUPILA SLIKU ZA 800 DINARA NA BUVLJAKU Kada je bolje pogledala kod kuće, shvatila je da vredi čitavo bogatstvo! #najzena #zena #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #slika ♬ original sound - Najzena.rs

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading