Pržena riba treba da bude meka unutra, ali da ima hrskavu koricu. Međutim, kada se riba uvalja u brašno ima tendenciju da upije previše ulja, što je čini masnom. Zato kuvari u restoranima izbegavaju brašno. Oni koriste drugi način kako bi sprečili da riba bude masna.
Uvaljajte ribu u drugi sastojak
Postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju koricu, meko meso unutra, a riba neće biti masna. Tako je pržena riba zdravija, ali i ukusnija. Umesto brašna, oni koriste kukuruzni skrob koji stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Kako se prži riba
Uvaljate svaki komad ribe u kukuruzni skrob tako da je potpuno prekrije, a zatim je spustite u vrelo ulje. Pržite ribu dok ne dobije zlatno-smeđu boju i dok korica postane hrskava, pa izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.