Ispržite ribu bez brašna: Biće zdravija, hrskavija i neće upijati ulje ako je uvaljate u ovaj sastojak

Vesti 15.12.2024 13:40 0

Vreme je slava, pa se često riba priprema za svečani ručak. Uz ovaj način prženja biće mnogo ukusnija.

riba

Shutterstock

Pržena riba treba da bude meka unutra, ali da ima hrskavu koricu. Međutim, kada se riba uvalja u brašno ima tendenciju da upije previše ulja, što je čini masnom. Zato kuvari u restoranima izbegavaju brašno. Oni koriste drugi način kako bi sprečili da riba bude masna.

Uvaljajte ribu u drugi sastojak

Postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju koricu, meko meso unutra, a riba neće biti masna. Tako je pržena riba zdravija, ali i ukusnija. Umesto brašna, oni koriste kukuruzni skrob koji stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.

Kako se prži riba

Uvaljate svaki komad ribe u kukuruzni skrob tako da je potpuno prekrije, a zatim je spustite u vrelo ulje. Pržite ribu dok ne dobije zlatno-smeđu boju i dok korica postane hrskava, pa izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Komentari (0)
Loading