Peškiri često postanu tvrdi i grubi zbog načina pranja i sušenja, uključujući prekomerno koriščenje deterdženta i omekšivača. Voda puna kamenca, prekomerno sušenje i prepuna veš mašina takođe su faktori koji utiču na njihovu teksturu.
Pored toga, prečesto korišćenje visokih temperatura tokom pranja ili sušenja može uzrokovati oštećenje vlakana i smanjenje udobnosti peškira, piše Express.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kako omekšati peškire?
Dejan Dimitrov, izvršni direktor Laundryheap-a, tvrdi da prašak za pecivo i belo sirće dobro deluju na omekšavanje peškira. Upravo je to mešavina koju često koriste u hotelima.

Shutterstock
"Oba sastojka, koji se često nalaze u svakom domu, mogu se koristiti odvojeno kako bi tvrdi peškiri postali mekani. Jednostavno dodajte 250 ml belog sirćeta u bubanj veš mašine zajedno sa tečnim deterdžentom koji inače koristite i sušite kao obično", objasnio je.
Takođe možete koristiti sodu bikarbonu za omekšavanje svojih peškira i učiniti ih pahuljastima.
"Pomešajte osam kašika praška za pecivo sa deterdžentom za pranje veša pre nego što ga stavite u veš mašinu. Ovo će pomoći da se opuste vlakna peškira i uklone sve nečistoće, zbog čega će vaši peškiri biti kao novi", dodao je Dimitrov.
Mnogi ljudi često brinu zbog korišćenja belog sirćeta u pranju veša zbog njegovog jakog mirisa, ali peškiri neće mirisati na sirće nakon upotrebe. Belo destilovano sirće možete nabaviti u mnogim supermarketima, a i u hotelima vole da ga koriste.
Bonus video: