Često se dogodi da knedle ispune supe, ali budu previše tvrde ili se raspadnu. Da biste izbegli ove česte greške, u moru recepata za savršene knedle, izdvojili smo jedan koji je siguran i daje odlične rezultate.
Tajna savršenih knedli za supu leži u samo dva sastojka koja morate obavezno dodati. Jogurt i istopljena mast su ključni – oni će učiniti da knedle budu mekane, vazdušaste, a najvažnije, neće se raspadati u vodi.
Još jedan trik koji je bitan za pripremu savršenih knedli je način na koji mutite jaje. Jaje uvek treba da mutite razdvojeno – prvo belance, pa zatim žumance. Ovaj korak je vrlo važan za postizanje željene teksture knedli.
Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 80 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
Priprema:
Prvo odvojite žumance i belance. Žumance umutite sa šećerom.
U umućeni šne lagano dodajte žumance i sjedinite.
U smesu dodajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno, griz i istopljenu mast, pa sve dobro promešajte.
Kašičicama oblikujte knedle, stavite ih u supu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu.
Sa ovim receptom, knedle će biti savršeno mekane, vazdušaste i neće se raspasti tokom kuvanja. Upravo ovaj jednostavan, ali efikasan trik sa dva sastojka će učiniti vašu supu nezaboravnom!