Često se dogodi da knedle ispune supe, ali budu previše tvrde ili se raspadnu. Da biste izbegli ove česte greške, u moru recepata za savršene knedle, izdvojili smo jedan koji je siguran i daje odlične rezultate.
Tajna savršenih knedli za supu leži u samo dva sastojka koja morate obavezno dodati. Jogurt i istopljena mast su ključni – oni će učiniti da knedle budu mekane, vazdušaste, a najvažnije, neće se raspadati u vodi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Još jedan trik koji je bitan za pripremu savršenih knedli je način na koji mutite jaje. Jaje uvek treba da mutite razdvojeno – prvo belance, pa zatim žumance. Ovaj korak je vrlo važan za postizanje željene teksture knedli.
Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 80 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
Priprema:
Prvo odvojite žumance i belance. Žumance umutite sa šećerom.
U umućeni šne lagano dodajte žumance i sjedinite.
U smesu dodajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno, griz i istopljenu mast, pa sve dobro promešajte.
Kašičicama oblikujte knedle, stavite ih u supu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu.
Sa ovim receptom, knedle će biti savršeno mekane, vazdušaste i neće se raspasti tokom kuvanja. Upravo ovaj jednostavan, ali efikasan trik sa dva sastojka će učiniti vašu supu nezaboravnom!