Napravite savršene knedle za supu: Biće vazdušaste i neće se raspasti, a tajna je u 2 sastojka

Slobodanka Ćorić Vesti 24.11.2024 08:10 0

Još jedan trik koji je bitan za pripremu savršenih knedli je način na koji mutite jaje

knedle za supu

Shutterstock

Često se dogodi da knedle ispune supe, ali budu previše tvrde ili se raspadnu. Da biste izbegli ove česte greške, u moru recepata za savršene knedle, izdvojili smo jedan koji je siguran i daje odlične rezultate.

Tajna savršenih knedli za supu leži u samo dva sastojka koja morate obavezno dodati. Jogurt i istopljena mast su ključni – oni će učiniti da knedle budu mekane, vazdušaste, a najvažnije, neće se raspadati u vodi.

Još jedan trik koji je bitan za pripremu savršenih knedli je način na koji mutite jaje. Jaje uvek treba da mutite razdvojeno – prvo belance, pa zatim žumance. Ovaj korak je vrlo važan za postizanje željene teksture knedli.

Sastojci:

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza
  • 80 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti

Priprema:

Prvo odvojite žumance i belance. Žumance umutite sa šećerom.

Belance posolite i umutite u čvrst šne.
U umućeni šne lagano dodajte žumance i sjedinite.
U smesu dodajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno, griz i istopljenu mast, pa sve dobro promešajte.
Kašičicama oblikujte knedle, stavite ih u supu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu.

Sa ovim receptom, knedle će biti savršeno mekane, vazdušaste i neće se raspasti tokom kuvanja. Upravo ovaj jednostavan, ali efikasan trik sa dva sastojka će učiniti vašu supu nezaboravnom!

Komentari (0)
Loading