Svi greše u jednom kad kuvaju kafu: Evo koliko tačno treba staviti i kako se pravilno priprema, samo tako će imati savršen ukus!

Vesna Vukadinović Vesti 18.11.2024 14:10 0

Omiljeni crni napitak je mnogima kafa, bez koje ne započinju dan, ne druže se, ne odmaraju.

kafa

Shutterstock

Većina ljudi kuva kafu na isti način – stave da voda provri, dodaju kafu, zakuvaju i posluže. Ali u jednom svi greše. Najčešća greška koju mnogi prave jeste trenutak kada dodaju kafu u proključalu vodu.

Kada se stavlja kafa u vodu

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Greška je u tome što svi stave kafu čim voda provri. A istina je da će vrela voda spržiti kafu, pa je idealno da se pričeka pola minuta i onda da se doda kafa. Tačnije, idealno je da kafu prelijete vrelom vodom pošto sačekate 30 do 60 sekundi, kažu stručnjaci.

kafa

Shutterstock

 

Koliko kafe treba staviti

Savetuju i da se za kuvanje kafe ne koristi voda sa česme, jer se razlikuje od mesta do mesta, a često je i puna kamenca, što menja ukus kafe. Zato je idealno koristiti vodu koja je prošla kroz filter. Srazmerna količina kafe i vode je takođe važna, a idealno je staviti 30 grama kafe na 1/2 litra vode (to je jedna puna velika kašina).

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)