Većina ljudi kuva kafu na isti način – stave da voda provri, dodaju kafu, zakuvaju i posluže. Ali u jednom svi greše. Najčešća greška koju mnogi prave jeste trenutak kada dodaju kafu u proključalu vodu.
Kada se stavlja kafa u vodu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Greška je u tome što svi stave kafu čim voda provri. A istina je da će vrela voda spržiti kafu, pa je idealno da se pričeka pola minuta i onda da se doda kafa. Tačnije, idealno je da kafu prelijete vrelom vodom pošto sačekate 30 do 60 sekundi, kažu stručnjaci.

Shutterstock
Koliko kafe treba staviti
Savetuju i da se za kuvanje kafe ne koristi voda sa česme, jer se razlikuje od mesta do mesta, a često je i puna kamenca, što menja ukus kafe. Zato je idealno koristiti vodu koja je prošla kroz filter. Srazmerna količina kafe i vode je takođe važna, a idealno je staviti 30 grama kafe na 1/2 litra vode (to je jedna puna velika kašina).
.
Video:
.