Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana

Vesna Vukadinović Vesti 17.11.2024 10:36 0

Niko ne voli da jede hleb i peciva od juče. Evo kako da im sačuvate svežinu i nekoliko dana.

hleb

Shutterstock

U prodavnici ljudi često proveravaju svežinu hleba tako što ga pipnu, odnosno pritisnu malo odozgo. Ukoliko se nakon pritiskanja, testo brzo vrati u prvobitno stanje – to znači da je hleb svež. Međutim, ako ostane spljošten, bolje da ga ne kupite - sigurno je bajat.

Kada pravite hleb ili kiflice kod kuće, verovatno ste primetili da obično brže postanu bajati, kao i da se više mrve pri sečenju i lomljenju nego oni iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari u recept, pa su testa dugo sveža i meka, poput pamuka? Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, hlebova, kiflica i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se”, objašnjava profesionalni kuvar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)