Pržena riba treba da bude meka unutra, ali da ima hrskavu koricu. Međutim, kada se riba uvalja u brašno ima tendenciju da upije previše ulja, što je čini masnom. Zato kuvari u restoranima izbegavaju brašno. Oni koriste drugi način kako bi sprečili da riba bude masna.
Uvaljajte ribu u drugi sastojak
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju koricu, meko meso unutra, a riba neće biti masna. Tako je pržena riba zdravija, ali i ukusnija. Umesto brašna, oni koriste kukuruzni skrob koji stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Kako se prži riba
Uvaljate svaki komad ribe u kukuruzni skrob da je potpuno prekrije, a zatim je spustite u vrelo ulje. Pržite ribu dok ne dobije zlatno-smeđu boje i korica postane hrskava, pa izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
.
Video:
.