Mnogi ljudi rado jedu sardinu, tunjevinu i druge vrste ribe iz konzerve, a posebno u periodu posta. Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija jedna vrsta konzervirane ribe.
Birajte ovu vrstu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Doktorka savetuje da pri kupovini ribe u konzervi birate sardine, jer su najzdravije od svih vrsta konzervirane ribe, a posebno su dobre za zdravlje srca. Ona kaže da su i druge konzervisane ribe dobar izvor proteina i da primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti: „Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža riba nije dostupna.“
Zdrava je za srce
Ističe da osobe koje jedu sardine, unose veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje iz te konzerve daje mononezasićene masti zdrave za srce. Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervisane ribe nedeljno.
.
Video:
.