Mnogi ljudi rado jedu sardinu, tunjevinu i druge vrste ribe iz konzerve, a posebno u periodu posta. Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija jedna vrsta konzervirane ribe.
Birajte ovu vrstu
Doktorka savetuje da pri kupovini ribe u konzervi birate sardine, jer su najzdravije od svih vrsta konzervirane ribe, a posebno su dobre za zdravlje srca. Ona kaže da su i druge konzervisane ribe dobar izvor proteina i da primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti: „Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža riba nije dostupna.“
Zdrava je za srce
Ističe da osobe koje jedu sardine, unose veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje iz te konzerve daje mononezasićene masti zdrave za srce. Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervisane ribe nedeljno.
.
Video:
.