Nije ni soda ni sirće, a čisti sve! Oribajte kuću od poda do plafona sa 1 sastojkom iz kuhinje

Vesti 24.10.2024 20:31 0

Jednu namirnicu možete upotrebiti na mnogo načina za čišćenje kuće, a sigurno je imate.

žena

Shutterstock

Brašno je mnogo više od osnovnog kuhinjskog sastojka. Evo kako možete da ga iskoristite na druge načine i olakšate svakodnevne kućne poslove.

Za fleke od ulja

Masnu fleku pospite brašnom i pustite da brašno upije masnoću. Nakon toga, očistite mrlju suvom krpom. Ovaj trik pomaže u brzom uklanjanju neželjenih mrlja s odeće, stolnjaka, krpa.

Oterajte mrave

Mravi ne vole brašno. Ako primetite mrave u kući, pospite brašno na mesto kuda prolaze. Brašno će odbiti mrave zbog njegove teksture i ukusa.

Za čišćenje karata

Da biste osvežili stare karte za igru, stavite ih u vrećicu s brašnom, dobro protresite i zatim ih očistite suvom krpom. Brašno će pomoći u uklanjanju nečistoća i masnoće s karata.

Za čišćenje bakarnih predmeta

Napravite pastu od brašna, soli i sirćeta da dobijete gustu smesu. Nanesite pastu na površinu bakarnog predmeta, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom. Bakar će biti čist i sjajan.

Kao sredstvo za poliranje

Nakon čišćenja uređaja od nerđajućeg čelika, pospite malo brašna na suvu, čistu krpu i ispolirajte površinu da zablistaju.

.

Video:

 

@najzena.rs Neka nam se smeju, mi uživamo! Beograđanke u penziji igraju balet prvi put u životu! #najžena #žena #viral #viralvideos #fypシ゚ #viraltiktok #fyp #foryoupage #zena ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading