Skoro je nikad niko ne čisti: Niste ni svesni koliko je ova stvar u kupatilu prljava, pravo leglo zaraze

Tatjana Badarević Vesti 18.10.2024 20:49 0

Za razliku od prljavih kada, glava od tuša vam ne pokazuje koliko je prljava

tuš

Shutterstock

Heder Berigen, stručnjakinja za čišćenje kaže da, ako se glava tuša ne očisti, da vrlo lako može prouzrokovati razne vrste zdravstvenih tegoba poput infekcija, pa čak može uzrokovati i probleme s probavom, jer zna biti prepuna bakterija i prljavštine, kako piše The Sun.

No, srećom, to se može izbeći uz malo dodatne opreznosti, a to je da prilikom čišćenja kupatila nikako ne zaboravite da očistite glavu tuša.

Pre nego što počnete da se tuširate, Heder savetuje da pustite da voda teče dva do tri minuta što će omogućiti da se bakterije isperu i ne dopru do vas.

tuš

Shutterstock

 

 

Štaviše, glavu tuša bi trebalo redovno da čistite, a ona predlaže natapanje u sirćetu otprilike oko 30 minuta. 

Postoje i neke druge zdravstvene opasnosti u kupatilu na koje je Heder upozorila, a to je deljenje peškira. Objasnila je kako bakterije raširene na zajedničkim peškirima mogu ući u telo kroz pore, posekotine i rane.

- Ako je peškir topao i mokar, to je savršen uslov za rast bakterija i infekcija, što može uzrokovati nastanak bolesti. S obzirom da peškiri imaju sposobnost zadržavanja vlage, ti virusi, bakterije i gljivice bi mogli ostati na peškiru danima. Dakle, ako delite peškir, delite i klice i bakterije - upozorava Heder.

Komentari (0)
Loading