Svake godine u ovo vreme muče vas zamagljena stakla u kolima: Uz pomoć stare čarape i ovog sastojka rešićete problem zauvek

Slobodanka Ćorić Vesti 17.10.2024 14:15 0

Jednostavno je zavežite i ostavite preko noći iznad kontrolne table

automobili

Shutterstock

Da bi sprečili neželjene situacije, ljudi često smišljaju različita, pa čak i neobična rešenja. Jedan od većih problema tokom hladnijih meseci je zamagljivanje vetrobranskog stakla. Sama pomisao na to da uđete u automobil u kojem se hladna tečnost nakuplja na unutrašnjosti prozora može biti vrlo neprijatna, a problem je još izraženiji ako nemate garažu.

Jedan korisnik Reddit-a pronašao je sjajan način da spreči nakupljanje vlage u automobilu koristeći – posip za mačke! Da, ovaj proizvod koji mačke koriste za vršenje nužde pokazao se kao efikasno rešenje za sakupljanje vlage na vetrobranskim staklima, što može izazvati i druga oštećenja automobila.

Jedna čarapa puna peska biće dovoljna da sakupi vlagu sa vetrobranskog stakla. Pored peska, biće vam potrebna i stara čarapa. Nakon što je napunite peskom za mačke, jednostavno je zavežite i ostavite preko noći iznad kontrolne table. Prema rečima korisnika koji je ovo isprobao, prizor ujutro mogao bi vas pozitivno iznenaditi.

"Odrastao sam uz oštre zime i unutrašnji mraz smatram najgorim. Pronašao sam ovaj način da sprečim zamagljivanje, ali i smrzavanje," napisao je na podreditu Life Pro Tips, gde se svakodnevno dele zanimljiva korisnička iskustva koja pomažu u svakodnevnom životu.

Pored kontrolne table, čarapu napunjenu mačjim peskom možete ostaviti i ispod sedišta, gde će takođe obaviti svoj posao. Važno je samo da je ne postavljate na mesto gde može ometati vožnju, a u zavisnosti od nivoa vlažnosti u automobilu, čarapu treba zameniti novom sa suvim peskom svakih nekoliko dana.

Osim ovog bizarnog, ali efikasnog trika, korisnici Reddit-a su podelili još nekoliko neobičnih saveta za čišćenje stakla na vozilima. Krompir je sigurno među najčudnijim rešenjima. Trljanje sveže isečenog krompira po staklu može pomoći, jer skrob deluje kao barijera između stakla i vazduha, čime se sprečava zamagljivanje.

 

 

 

Komentari (0)
Loading