Imate miševe u kući? Ova 3 mirisa će pomoći da ih se zauvek otarasite, potpuno su prirodni

Vesti 03.10.2024 10:30 0

Umesto da se oslanjate na hemijske repelente, zašto ne biste iskoristili moć prirode?

miš

Shutterstock

Miševi i pacovi mogu biti velika napast u mnogim domovima, ali postoji jednostavan i prirodan način da ih držite podalje od kuće.

Stručnjaci za kontrolu štetočina iz kompanije ,,Eliminated LTD" otkrivaju da su miševi i pacovi izuzetno osetljivi na mirise, zbog njihove slabe sposobnosti vida. Korišćenje specifičnih mirisa koje ove životinje instinktivno izbegavaju može transformisati vaš dom u tvrđavu nepristupačnu za štetočine.

miš

Shutterstock

 

Umesto da se oslanjate na hemijske repelente, zašto ne biste iskoristili moć prirode? Prirodni mirisi kao što su lavanda, citrus i pepermint nisu samo prijatni za naša čula, već mogu efikasno držati štetočine podalje od vašeg prostora.

Lavanda

Lavanda nije samo prelepa biljka koja unosi mir i opuštenost u vaš dom; ona takođe služi kao moćan repelent protiv miševa i pacova. Korišćenje spreja s mirisom lavande ili samim suvim cvetovima može stvoriti neprijateljsko okruženje za glodare. Ako želite da pojačate efekat, možete napraviti sopstveni sprej miksajući suvo cveće lavande s vodom i redovno prskati mesta gde primetite aktivnost glodara.

Citrusno ulje

Citrusno ulje, bogato limonenom, prirodno je rešenje protiv miševa koji ne vole intenzivne i prodorne mirise. Limonen daje limunu, pomorandži i grejpfrutu karakterističan osvežavajući miris i efikasan je u odbijanju štetočina. Razblažite citrusno ulje vodom i upotrebite ga za brisanje površina ili prskanje u uglovima gde se miševi najčešće pojavljuju.

Pepermint

Ulje peperminta, odnosno nane piperite, ljute, poznato je po svojoj sposobnosti da otera miševe zahvaljujući jakom mirisu mentola. Kada miševi osete ovaj miris, instinktivno ga povezuju s opasnošću i izbegavaju oblasti tretirane ovim uljem. Koristite ulje peperminta stavljanjem nekoliko kapi na vatu ili krpe i rasporedite na strateška mesta poput ulaza, podruma i tavana, navodi Wales Online

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading