Jedan kuvar podelio je svoj jednostavan trik za pripremu "najhrskavije slanine ikada" koji ne zahteva ulje, što je mnoge iznenadilo.
Priprema slanine može delovati jednostavno, ali prečesto završava izgorelo i suvo.
Najčešći načini pripreme ovog osnovnog sastojka uključuju tiganj sa uljem, pećnicu ili možda fritezu na vrući vazduh.
Slanina pripremljena u tiganju obično daje najbolje rezultate, ali korišćenje ulja nije uvek najbolja opcija.
Tiktoker @chefkevin otkrio je tajnu savršene hrskave slanine i podelio svoje najbolje savete kako da to postignete svaki put.
Podelio je video u kojem tvrdi da je "najbolji način za kuvanje slanine" zamena ulja vodom.
— Prvo se uverite da ste skuvavali mast. Kada voda ispari, dobićete najhrskaviju slaninu ikada.
U hladan tiganj stavite slaninu i dodajte malo vode. Treba vam samo toliko da voda pokrije slaninu.
Kada voda ispari, vaša slanina će postajati hrskavija, ali pazite da ne izgori.
Kada donja strana dobije boju, okrenite slaninu i kuvajte kao i obično s ove strane još oko minut ili dva, a zatim ponovo okrenite. Možete smanjiti temperaturu ako mislite da se prebrzo kuva.
Kevin tvrdi da će slanina biti "super hrskava" i "prelepa" kada se koristi ova metoda "jer ste prvo skuvavali mast".
Nakon kuvanja, ostavite slaninu da se ocedi na papirnim ubrusima pre nego što je poslužite.
Bonus video: