Jednu grešku svi prave kad peru veš: Niste ni svesni da baš tako uništavate omiljenu odeću

Vesti 29.09.2024 15:15 0

Ako pravilno održavate odeću, odnosno perete i peglate, to će joj značajno produžiti vek trajanja.

žena

Shutterstock

Pravilno pranja i održavanje odeće može značajno produžiti njen životni vek. Osnovna pravila za održavanje garderobe uključuju pranje na odgovarajućoj temperaturi, sortiranje po bojama i materijalima, kako biste izbegli negativne posledice na omiljenim komadima.

Pojavile su vam se rupice?

Međutim, postoji jedna česta greška koju gotovo svi prave prilikom pranja, a uopšte nisu svesni da tako uništavaju garderobu. Sigurno ste se bar jednom susreli s rupicama na tkanini posle pranja odeće u mašini. Prva pomisao vam je možda da je odeća stara ili, ako je nova, da je lošeg kvaliteta, što vas može navesti da pomislite da ste bacili novac. Ili možda pomislite da imate moljce u ormaru koji su pojeli odeću.

Najčešća greška koja uništava odeću

Oštećenja koja primetite na odeći često su rezultat nezatvorenih rajsferšlusa na odeći, koji mogu oštetiti osetljive materijale. Pre nego što stavite garderobu u veš mašinu, proverite da li su svi rajseršlusi na jaknama, džemperima, majicama, pantalonama i duksevima zatvoreni, kako biste sprečili oštećenja na odeći tokom pranja. Zakopčajte i dugmiće koji su metalni, jer i oni mogu iscepati odeću za vreme pranja u mašini.

Bonus video:

 

@najzena.rs Svekrva napravila spisak obaveza za snaju! Ljudi se krste od šoka #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading