Zagorela šerpa će ponovo zablistati: Crno dno ćete očistiti kao od šale pomoću sastojaka iz kuhinje, žica nije potrebna!

Vesti 29.09.2024 11:00 0

Zagorelo posuđe ne morate da bacite, postoji jednostavan način da ga očistite, i to bez mučenja.

šerpa

Shutterstock

Stare tiganje i šerpe koji su zagoreli, nemojte da bacite. Postoji način da ih očistite i ponovo koristite. Zagorelu poleđinu dna šerpe i tiganja koje mislite da je nemoguće očistiti, zapravo ćete lako oribati uz samo nekoliko sastojaka koje imate u svojoj kuhinji. Naime, za to su vam potrebni soda bikarbona, kuhinjska so, sirće, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrusi.

Kako očistiti zagorelu šerpu

Kako biste očistili zagorelo dno tiganja ili šerpe, pospite so i sodu bikarbonu preko celog dna, da ga lepo prekriju, pa dodajte tečni deterdžent za pranje sudova. Nemojte da sipate vodu. Dobro istrljajte žicom ili četkom, a zatim pokrijte dno papirnim ubrusom, stavite 2-3 komada da sve prekriju. Odozgo sipajte sirćem.

Samo podignite ubrus i sve će se skinuti

Ostavite da odstoji 10-15 minuta pa sklonite ubrus. Zajedno sa ubrusom ćete ukloniti veći deo ostataka zagorele hrane koji će se zalepiti za papir. Zatim još jednom istrljajte dno žicom za ribanje ili četkom i zasijaće kao novo!

Bonus video:

 

@najzena.rs Svekrva napravila spisak obaveza za snaju! Ljudi se krste od šoka #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading