Stare tiganje i šerpe koji su zagoreli, nemojte da bacite. Postoji način da ih očistite i ponovo koristite. Zagorelu poleđinu dna šerpe i tiganja koje mislite da je nemoguće očistiti, zapravo ćete lako oribati uz samo nekoliko sastojaka koje imate u svojoj kuhinji. Naime, za to su vam potrebni soda bikarbona, kuhinjska so, sirće, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrusi.
Kako očistiti zagorelu šerpu
Kako biste očistili zagorelo dno tiganja ili šerpe, pospite so i sodu bikarbonu preko celog dna, da ga lepo prekriju, pa dodajte tečni deterdžent za pranje sudova. Nemojte da sipate vodu. Dobro istrljajte žicom ili četkom, a zatim pokrijte dno papirnim ubrusom, stavite 2-3 komada da sve prekriju. Odozgo sipajte sirće.
Samo podignite ubrus i sve će se skinuti
Ostavite da odstoji 10-15 minuta pa sklonite ubrus. Zajedno sa ubrusom ćete ukloniti veći deo ostataka zagorele hrane koji će se zalepiti za papir. Zatim još jednom istrljajte dno žicom za ribanje ili četkom i zasijaće kao novo!
Bonus video: