Kako najlakše očistiti rešetku iz rerne: Ukorelu masnoću će skinuti 1 sredstvo iz kuhinje, biće kao nova!

Vesti 25.09.2024 15:10 0

Rešetka u rerni se brzo uprlja, a tvrdokorne ostatke hrane nije lako skinuti. Iskusne domaćice su pronašle način.

šporet

Shutterstock

Domaćice su isprobale razne načine čišćenja rešetke iz rerne i pronašle su najlakši, koji omogućava uklanjanje zakorele masnoće bez ribanja. Ovo jednostavno rešenje će rešetki rerne vratiti blistavost, odnosno skinuće sve ostatke hrane i masnoću koji su se ukorili.

Upotrebite tabletu za sudove

Potrebna vam je samo tableta za mašinsko pranje sudova. Napunite lavor ili kadu toliko da se potopi cela rešetka. Sipajte vrelu vodu i ubacite dve tablete za mašinsko pranje sudova. Ostavite da rešetka odstoji pola sata najmanje, a zatim je obrišite sunđerom. Sva masnoća i ukoreli ostaci hrane će se skinuti bez problema. Rešetka će zablistati, kao da je nova!

Voda i limun za čišćenje rerne

Da biste očistili fleke iz rerne koristite limun. Napunite šerpu vodom i stavite dva iseckana limuna. Šerpu stavite u rernu, zagrejte je na 120 stepeni i ostavite da stoji jedan sat. Potom isključite rernu. Dok je još topla, obrišite unutrašnjost vlažnom krpom. Kiselina iz limuna će omekšati tvrdokorne fleke od hrane, pa ćete rernu lako obrisati.

Bonus video:

 

@najzena.rs Kloi Kardašijan promenila lični opis! Da li je pogrešila? #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #kardashian ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading