Utonite u san za samo 5 minuta: Provereni trik rešava nesanicu, a vi ćete spavati nikad bolje

Tatjana Badarević Vesti 27.09.2024 20:58 0

Bez dovoljno sna mozak ne može pravilno funkcionisati, a to onda utiče i na koncentraciju i pamćenje.

spavanje

Shutterstock

 

Svi su se bar jednom susreli s time da ne mogu zaspati satima. Bez obzira na to koliko se trudili da utonete u san, nikako vam ne uspeva. Odjednom pogledate koliko je sati i shvatite da uskoro morate na posao. Stručnjak za prirodno zdravlje i hemičar, doktor Tim Bond, otkrio je trikove pomoću kojih ćete zaspati za samo pet minuta, prenosi Mirror. 

"Dobar san je vrlo važan. Omogućuje vašem telu i umu da se napune, a vi se budite sveži i odmorni", rekao je doktor. Tom dodaje i da zdrav san pomaže telu da ostane zdravo i spreči bolesti, a bez dovoljno sna mozak ne može pravilno funkcionisati, a to onda utiče i na koncentraciju i pamćenje. 

Kako zaspati za 5 minuta?

1. Lezite na krevet i polako opustite sve mišiće u telu

2. Napnite mišiće lica, a zatim ih potpuno opustite

3. Opustite ramena kako biste oslobodili napetost, i pustite da ruke opušteno padaju sa strane tela

4. Izdahnite, opuštajući grudi, a zatim opustite noge, bedra i listove

5. Ponavljajte ovu vežbu dok vaše telo ne bude potpuno opušteno. Isterajte sve misli iz glave, a zatim se zamislite u nekoj opuštajućoj situaciji, na primer da ste na plaži pored mora dok vas greje sunce

"Osim ovih saveta, važno je shvatiti i da su fitičke vežbe i rutina takođe presudni za dobar san. Ako se držite uobičajenog vremena spavanja, vaše telo će znati da treba da spava u određeno vreme. Slobodno uključite i neke elemente opuštanja pre spavanja, poput tople kupke ili slušanja neke lagane muzike", zaključio je doktor.

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading