Kako da se testenina ne lepi tokom kuvanja: Kuvar otkriva trik pomoću kojeg će pasta biti savršena, kao iz restorana!

Vesti 25.09.2024 15:59 0

Pripremite testeninu po savetu profesionalnog kuvara i dobićete savršenu pastu.

testenina

Shutterstock

Kuvar jednog beogradskog restorana tvrdi da pasta ne može da bude ukusna bez obzira na sos koji koristite, ako niste dobro skuvali testeninu. Ukoliko se testenina raspada, nije dovoljno skuvana, ili se slepila, pasta koju napravite neće biti lepa na oko, a ni ukusna. Ali to možete da sprečite. Prvo pravilo je da testeninu kuvate u dovoljno velikoj šerpi.

Pored toga, obratite pažnju na sledeće:

1. Testeninu stavite u šerpu tek kada voda provri.

2. Posolite vodu pre stavljanja testenine, jer ako to ne uradite, jelo neće biti ukusno, kasnije je to teško nadoknaditi.

3. Kad testeninu ubacite u vodu, često mešajte. Početak kuvanja je kritično vreme u kojem se testenina najčešće zalepi.

4. Potrudite se da sos bude spreman kad je testenina skuvana, da možete odmah da ih izmešate. Stajanje testenine na vazduhu učiniće da se ona slepi i posle kuvanja.

5. Ukoliko shvatite da sos za testeninu neće biti gotov na vreme, tada testeninu nemojte procediti u potpunosti - ubacite je u cediljku, pustite da iscuri većina vode, ali ostavite manju količinu tečnosti pa sve zajedno vratite u šerpu u kojoj se kuvala i poklopite. Tako se neće osušiti dok je ne spojite s umakom.

Bonus video:

 

@najzena.rs Kloi Kardašijan promenila lični opis! Da li je pogrešila? #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #kardashian ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading