Svaka majka i baka ima svoj recept koji garantuje savršenstvo, bilo da se koriste sveže ili suve paprike. Iako se na prvi pogled čini jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoji nekoliko trikova i koraka koje treba pratiti kako bi rezultat bio savršen svaki put.
Prvo, možete „podignuti“ ukus sosa u kojem se kuvaju paprike. Umesto obične vode, koristite temeljac ili ostatke bistre supe od mesa i povrća. Takođe, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite je i dodajte u sos.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ako volite ljuto, slobodno ubacite malo ljutih papričica. Ovi dodaci će dati poseban aromatičan ton, a paprike će biti još ukusnije.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju da sačuvate deo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Još jedan sjajan dodatak koji može promeniti ukus kad spremate punjene paprike je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.