Svaka majka i baka ima svoj recept koji garantuje savršenstvo, bilo da se koriste sveže ili suve paprike. Iako se na prvi pogled čini jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoji nekoliko trikova i koraka koje treba pratiti kako bi rezultat bio savršen svaki put.
Prvo, možete „podignuti“ ukus sosa u kojem se kuvaju paprike. Umesto obične vode, koristite temeljac ili ostatke bistre supe od mesa i povrća. Takođe, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite je i dodajte u sos.
Ako volite ljuto, slobodno ubacite malo ljutih papričica. Ovi dodaci će dati poseban aromatičan ton, a paprike će biti još ukusnije.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju da sačuvate deo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Još jedan sjajan dodatak koji može promeniti ukus kad spremate punjene paprike je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.