Ako ste pre par dana kupili finu krišku hleba, ali niste stigli da je pojedete, nemojte je baciti u smeće. S ovim genijalnim trikom hleb će biti ponovo kao svež, s finom koricom i toplom sredinom, piše Bon Appetit.
1. Ovaj korak može izgledati zastrašujuće u početku, ali bez njega hleb ne može dobro ispasti. Pustite vodu iz slavine, toplu ili hladnu, i stavite pod nju hleb. Pokušajte ga postaviti tako da je donja, ili izrezana strana hleba, okrenuta od slavine, to jest da je pod direktnim mlazom gornji deo hleba gde je tvrđa korica. Ako se namoči i unutrašnji deo hleba, nema veze.
2. Podesite rernu na 150 do 160 Celzijovih stepena i mokru strana hleba stavite za pečenje ili direktno na rešetku. Ostavite hleb da se peče šest do sedam minuta, zavisno od veličine, ili u slučaju da je hleb premokar, podesite rernu na deset do dvanaest minuta.
3. Kad izvadite hleb, spolja će biti fino hrskav, a iznutra vruć i mekan. Pritisnite hleb i proverite koliko je mekan.
Bonus video: