Jedan će sigurno upaliti! 5 trikova za čišćenje belih patika, izgledaće kao da ste ih tek kupili

Nedeljko Tišanović Vesti 19.09.2024 09:32 0

Vredi isprobati ovo...

Shutterstock/Maksym Azovtsev

Shutterstock/Maksym Azovtsev

Ako volite da vaše bele patike ostanu "čiste i sveže", ali ponekad je to teško postići. Ako želite da saznate kako da očistite bele cipele, ne tražite dalje!

Evo nekoliko jednostavnih trikova koje možete isprobati kod kuće.

Koje su opcije?

Postoji mnogo načina da ponovo dovedete svoje bele patike u stanje "kao nove", a koristeći osnovne kućne proizvode koje verovatno već imate.

Evo naših omiljenih saveta za čišćenje belih patika:

Topla sapunica

Ovo je dobro za čišćenje cipela napravljenih od skoro svih materijala. Pomešajte jednu kašičicu tečnosti za pranje sudova sa jednom šoljom tople vode i dobro promešajte. Koristeći krpu ili četkicu za zube, nežno očistite cipele, obrišite suvišnu vodu i ostavite da se osuše nekoliko sati.

Soda bikarbona i sirće 

Ova kombinacija je odlična za platnene cipele, ali funkcioniše i za druge tipove. Pomešajte jednu kašicu tople vode sa jednom kašicom sirćeta i jednom kašicom sode bikarbone da dobijete pastu. Upotrebite četkicu za zube da je nanesete na cipele kružnim pokretima, zatim ostavite da se osuši nekoliko sati pre nego što je očistite.

Jak razređen izbeljivač

Ovo je veoma efikasan način za čišćenje platnenih cipela, ali radite to u dobro provetrenom prostoru, štiteći kožu i oči. Napravite rastvor od jedne mere izbeljivača i pet mera vode (previše izbeljivača može da požuti cipele) i nanesite ga četkicom u kružnim pokretima. Kada završite, obrišite rastvor vlažnom krpom i ostavite da se osuši najmanje 5 sati.

Pasta za zube

Možete probati i sa pastom za zube (bele kremaste vrste, a ne obojene). Nanesite je na celu cipelu kružnim pokretima, posebno na teže mrlje. Ostavite je 10 minuta pre nego što je obrišete vlažnom krpom, a po potrebi ponovite.

 

Bonus video: 

 

@najzena.rs Ova boja kose biće HIT jeseni, a frizeri će imati pune ruke posla 💇🏼‍♀️ #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading