Čarape će biti bele kao sneg za manje od 30 minuta: Operite ih ovim sredstvom, sigurno će upaliti

Nedeljko Tišanović Vesti 16.09.2024 21:16 0

Nema dileme...

Bele čarape

Shutterstock

Kada se veš, uključujući čarape, ne pere pravilno, može izgubiti svoju bistru boju i postati siv, čak i kada je čist. Iako se ovo može ispraviti upotrebom izbeljivača, često možete posegnuti za prirodnim metodama za čišćenje, naročito kada je reč o pranju.

Da biste očuvali čarape u savršenom stanju, možete koristiti kristale sode, koji su korisni za mnoge kućne poslove. Kristali sode su sigurni za sve vrste tkanina i mogu biti korisni u pranju, jer pomažu omekšavanju vode.

Prvi korak je kvašenje čarapa u toploj vodi sa nekoliko kašika kristala. Važno je dobro izmešati vodu i kristale, zbog čega će voda postati mutna.

Nakon toga stavite čarape u mašinu za pranje zajedno sa drugim belim vešom. Kada se ciklus završi, izvadite čarape i ostavite ih da se suše na sušilu. 

Ako vam se ne sviđa ideja kvašenja čarapa u vrućoj vodi, možete dodati kašiku kristala sode direktno u prašak za pranje ili u mašinu za pranje.

Kristali sode mogu se takođe koristiti za čišćenje zapušenih cevi, smrdljivih mašina za pranje, uklanjanje masti i prljavštine, kao i algi sa terasa.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Jezivo! Na prvom sastanku Ivanu je dečko zaključao i sakrio ključeve #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryou #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading