Letite bez straha: Stjuardesa predlaže 4 trika uz pomoć kojih ćete ostati smireni tokom jakih turbulencija u avionu

Vesti 18.09.2024 09:20 0

Kir napominje da turbulencija može biti predvidljiva i da je korisno pitati posadu pre polaska da li očekuju bilo kakve neprijatnosti tokom leta

stjuardesa

Shutterstock

Letenje može biti stresno iskustvo za mnoge ljude, posebno kada avion naiđe na turbulenciju.

Rija Kir, 23-godišnja stjuardesa je nedavno postala viralna nakon što je podelila svoje savete o tome kako se smiriti tokom turbulencije.

Njeno TikTok video objašnjenje, koje je prikupilo više od 2,5 miliona pregleda, pruža korisne savete za sve one koji osećaju nervozu prilikom letenja.

U videu, Kir sedi u avionu i objašnjava šta je turbulencija.

-Turbulencija je iznenadna promena u protoku vazduha i tokom nje možete osetitu trzaje ili vibracije unutar aviona - piše u tekstu videa.

 

 

Kirova objašnjava da naši mozgovi teško prihvataju osećaj nesigurnosti i pada, što može izazvati strah i anksioznost.

Međutim, avioni su dizajnirani da izdrže ozbiljne turbulencije i nema razloga za paniku. Ova stujardesa nudi nekoliko korisnih saveta kako da se nosite sa strahom od turbulencije.

1. Koristite slušalice koje blokiraju buku

Ako vas uzrujavaju zvukovi koje avion proizvodi, slušalice vam mogu pomoći da se opustite i skrenete pažnju sa turbulencije.

2. Napravite listu razloga za radost 

Pisanje liste uzbudljivih trenutaka koji vas očekuju nakon sletanja, može vam skrenuti misli sa trenutne situacije i smanjiti anksioznost.

3. Vežbajte disanje 
disanje

Shutterstock

 

Pronađite vežbe disanja na YouTube-u ili TikTok-u i isprobajte ih tokom turbulencije kako biste se smirili.

4. Obavestite posadu

Ako imate strah od turbulencije, obavestite članove posade o tome. Biće obazrivi i pružiće vam podršku ako vam bude potrebna.

Posada je tu da pomogne

Kir napominje da turbulencija može biti predvidljiva i da je korisno pitati posadu pre polaska da li očekuju bilo kakve neprijatnosti tokom leta.

avion

Shutterstock

 

- Avioni ne mogu pasti sa neba zbog turbulencije – zakon fizike ih drži u vazduhu - objašnjava Kir u svom videu, dodajući da ste u vrlo sigurnim rukama.

Njen video pruža korisne informacije koje mogu biti od pomoći svakome ko se oseća nervozno prilikom leta avionom, piše NY Post

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading