Skinite kamenac sa česme i kade: Uz sredstvo od 30 dinara, uklonićete sve fleke bez ribanja!

Vesti 16.09.2024 13:50 0

Upotrebite jedan sastojak iz kuhinje, koji će lako ukloniti kamenac sa česmi, sudopere, kade.

žena

Shutterstock

Kamenac se brzo nakupi na česmama, sudoperi, lavabou, kadi, tuš kabini. Ako ne brišete često, onda nastanu tvrdokorne fleke koje nije lako odstraniti. Ali imamo rešenje, a sve što vam treba nalazi se u vašoj kuhinji.

Upotrebite limuntus

Za skidanje kamenca potrebna vam je samo jedna kesica limuntusa koji može da posluži kao odlično sredstvo za čišćenje. Neke žene kažu da je bolji od sirćeta i sode bikarbone kada je u pitanju uklanjanje kamenca sa česmi i pločica u kuhinji i kupatilu, jer skine baš sve fleke. Limunska kiselina se razredi u malo vode i posle nanošenja na željeno mesto (česme, pločice, lavabo, kada) ostavi do 30 minuta da deluje. Zatim sunđerom uklonite kamenac i isperite vodom.

Dodajte sodu bikarbonu

Profesionalna čistačica firme "London House Cleaners" Džes Farinh otkrila je da ona za uklanjanje dugotrajnog kamenca koristi limuntus uz dodatak sode bikarbone. "To je vrlo efikasan način za borbu protiv mrlja od kamenca uzrokovanih kapanjem iz slavine", navodi čistačica.

Obilno pospite sodu bikarbonu po kamencu. Zatim pomešajte kašiku limuntusa sa toplom vodom dok se ne istopi. Umočite krpu, navlažite je, a zatim je pritisnite preko mrlje od kamenca, objašnjava čistačica postupak čišćenja.

Bonus video:

 

@najzena.rs Pitali smo svekrve šta ih nervira kod snajki! Odgovori su nas šokirali #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading