Metoda za sušenje odeće u jesen bez mašine za sušenje: Obratite pažnju, zauvek menja vašu rutinu

Nedeljko Tišanović Vesti 15.09.2024 17:00 0

Ovo će potpuno promeniti dosadašnje navike.

veš

Shutterstock

Sušenje odeće tokom jeseni može biti izazovno, posebno za one koji nemaju sušilicu ili žele da uštede na računima za struju. Srećom, stručnjak je podelio najbolje savete za efikasno sušenje veša unutar kuće.

Za mnoge ljude, sušenje odeće napolju je jedina opcija zbog ograničenog prostora ili zbog toga što nemaju mašinu za sušenje veša. Čak i ako imate mašinu za sušenje veša, ona može biti veoma skupa za korišćenje.

Ipak nije nemoguće sušiti odeću unutra, postoje načini da se ubrza i poboljša proces sušenja.

Daniel Nezhad, direktor kompanije UK Radiators, kaže:

Vetrite prostoriju! Suprotno uobičajenom verovanju, ne treba da pokušavate da zadržite toplotu u kući, jer kada je prostorija ispunjena vlažnom odećom, to će povećati vlagu u vazduhu i učiniti gotovo nemogućim da se veš brzo osuši.

Ako su odeća i vazduh vlažni, veš neće imati šanse da "izgubi vlagu". Takođe, možete izazvati stvaranje vlažnih mesta i čak buđi u vašem domu. Umesto toga, otvorite prozore i pustite svež vazduh da uđe. Ovo će omogućiti vlagi da izađe i sprečiti da prostorija postane previše vlažna.

Čak i kada je vreme hladno, uvek je dobra ideja pustiti malo spoljnog vazduha. Međutim, ako vam se to ne dopada, stručnjak preporučuje upotrebu odvlaživača vazduha.

Ovi pametni uređaji su postali popularni tokom godina i osiguravaju da vaš dom ne postane previše vlažan. Takođe, mogu biti savršeni za sušenje veša. Neki modeli čak imaju opciju za sušenje veša, koja cilja da izvuče još više vlage iz vazduha.

Međutim, odvlaživači mogu biti skupa investicija, pa je pristupačnija opcija jednostavan stalak za sušenje veša. Na tržištu postoji mnogo različitih modela, uključujući široke sa mnogo nivoa, sa prostorom za puno odeće.

Jednostavan stalak za sušenje je povoljan i bezbedan i predstavlja prvi korak ka efikasnom sušenju odeće. Nakon što okačite veš na stalak, postavite ga u blizini radijatora i u najtoplijoj i najsuvoj prostoriji u kući - obično negde malom i prijatnom, kao što je mala soba koja dobija puno sunčeve svetlosti.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading