Spas za nadutost i gasove: Žena pokazala pred kamerom kako izravna stomak za 5 minuta

Vesti 08.09.2024 16:58 0

Nadutost je česta pojava, a može biti uzrokovana prejedanjem, viškom gasova i opstipacijom.

žena

Shutterstock

Klaudija Dejvis se bavi problemima sa varenjem i proglašena je "genijalcem" jer je na TikToku podelila svoj trik kojim se reši nadutosti stomaka za samo pet minuta. Ljudi kažu da stvarno deluje.

Masaža je spas

Nadutost stomaka je česta pojava, a može biti uzrokovana viškom gasova u stomaku, ali možete se osećati naduveno i ako imate zatvor ili intoleranciju na hranu, ili ste se prejeli. Medicinski stručnjaci preporučuju redovno vežbanje kako biste poboljšali varenje, pijenje dosta vode, jedenje hrane bogate vlaknima ako imate zatvor i jedenje manjih obroka češće kako biste izbegli prejedanje. Predlažu i masažu stomaka za oslobađanje zarobljenih gasova, a upravo je to savet koji je Klaudija na TikToku podelila. Ona je u viralnom videu otkrila da se može rešiti nadutosti za nekoliko minuta izvođenjem jednostavne masaže.

Petominutni trik

"Upravo sam se vratila s jednog rođendana i nisam praktikovala ono što pričam i moje telo me mrzi. Izgledam naduveno, kao da sam trudna. Sve sam pila, i alkohol, jela sam nezdravu hranu i nisam baš mnogo spavala u poslednje vreme", ispričala je u svom videu koji je objavila na TikToku.

"Pokazaću vam moju petominutnu rutinu kojom 'pokrenem stvari', od koje se moj želudac oseća mnogo bolje", rekla je. Stavila je losion na ruke i namazala stomak kako bi "otvorila limfne čvorove". Zatim je napravila "dugine" pokrete preko stomaka s desna na levo, počevši od desnog boka, idući gore i preko pupka, pa natrag do levog boka.

 

 

Klaudija je nakon toga rukama kliznula niz ceo prednji deo stomaka i onda je napravila "pokret klizanja prema dole" od grudnog koša do mesta gde su joj limfni čvorovi između kukova. Otkrila je da svaki od ovih koraka treba raditi 10 do 15 minuta, a na kraju videa izjavila je: "Već se osećam mnogo bolje".

Pratioci su je u komentarima proglasili "genijalkom" i bili oduševljeni što su konačno pronašli način da olakšaju svoje probleme s nadutošću. "Počeo sam ovo da radim nakon svakog obroka i to mi smiruje želudac", "Moja sestra ima problem s nadutošću i upravo sam joj pokazala ovo da proba i odmah se osećala mnogo bolje", glasili su neki od komentara.

Bonus video:

 

@najzena.rs Kupila je nove farmerke, ono što je pronašla u džepu je zaprepastilo! #najzena #zena #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading